Bad Gastein

Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

Bad Gastein

Bad Gastein är Österrikes populäraste skidort vilket inte är så konstigt med tanke på den fantastiska skidåkning och galna festen som orten erbjuder.

Bad Gastein erbjuder fem skidområden med totalt 210 km pist. I Gasteinerdalen har man under de senaste åren satsat över en halv miljard kronor på nya liftar och pister. I och med de stora investeringarna blir det nästan aldrig några liftköer eller trångt i backarna.

Bad Gastein erbjuder åkning för alla åkstilar! Systemet är fullt med backar i alla olika svårighetsgrader. Österrikes bästa offpist finns enligt många i Sportgastein. Skidbussen dit är gratis och bussen avgår några meter ifrån hotellet. Även parken håller hög kvalité och är fullmatad med rails och big jumps.

 

Skidområdet

  • Total pistlängd – 201 km
  • Svarta pister – 6 st
  • Röda pister – 50 st
  • Blå pister – 19 st
  • Byns höjd – 1 002 m.ö.h.
  • Högsta åkhöjd – 2 700 m.ö.h.
  • Längsta nedfart – 10,4 km
  • Längdspår – 90 km

Boende

I Bad Gastein har vi fått tag på vårt drömboende: Club TNT ALPIN! Boendet har ett riktigt bra läge och är dessutom är granne med två av byns populäraste barer.

Boendet består av enkla rum för 2, 4, 6 och 8 personer och är utrustade med dusch och toalett. Boendet inkluderar frukost (7 dagar) och middag (6 dagar).

Afterski

I Bad Gastein är det pjäxdans på hög nivå som gäller när liftarna har stängt… och festen fortsätter sen hela natten! Självklart har vårt boende det bästa läget, nära till alla barer och nattklubbar!

Vårt hotell ligger granne med två av de bästa uteställena i Bad Gastein, resten finns på krypavstånd. Det finns 1 nattklubb som har öppet till 04.00 på natten. Utöver det finns det 8 barer med skönt häng, så det kommer räcka långt för en vecka.

Mat

Middag och frukost är inkluderat i priset. Skulle man inte gilla middagen en dag kan man götta sig med att äta något på stan. Middag på restaurang kostar från 15 euro och uppåt. Pizza, kebab och annan snabbmat kostar mellan 5-10 euro.

På lunchen äter man wienerschnitzel eller gulaschsoppa och luncherna brukar ligga på ca 10-20 €. Det finns matbutik några hundra meter iväg från hotellet om man vill köpa med sig lunch att ha i backen.