Förälder

Information till dig som förälder

Funderar din dotter/son på att boka eller har din dotter/son bokat en resa med oss? Då är det bra om du som förälder tar del av informationen på denna sida för att du ska kunna känna dig trygg med att din dotter/son åker på en resa.

Säkerhet på våra resor

På våra resor är det stor fokus på säkerhet och vi är tillgängliga dygnet runt på resmålet via vår app, servicetelefon och nödtelefon. Via dessa medel kan din dotter/son snabbt komma i kontakt med vår personal på plats.

Innan och under resan

Din dotter/son får sitt slutgiltiga resebevis ca 7 dagar innan avresa. Resebeviset skickas via mail och i resebeviset framgår avgångstid och -plats. Kom i god tid innan avgång.

 

Ändra i bokningen

Det är möjligt att ändra i bokningen till och med 60 dagar innan avresa.

 

Ankomstdag

Normalt ankommer bussen till resmålet på morgonen men incheckning sker först framåt 17-tiden på kvällen. Det kan innebära en del väntan och ankomstdagen kan därför kännas lång, speciellt om det är första gången man reser till Alperna. Tänk på att packa så att din dotter/son själv kan bära sina tillhörigheter och att alla väskor går att stänga. Vi rekommenderar att man reser i bra kläder och skor. När din dotter/son ankommer till resmålet får hon/han information om var nycklarna till lägenheten hämtas och var lägenheten ligger. Om det uppstår små eller stora problem med lägenheten ber vi om att gästen själv ringer oss på guidernas servicetelefon. Kontaktinformation till våra guider finns bland annat i appen.

 

Om din dotter/son behöver hjälp eller har frågor

Om din dotter/son är i behov av hjälp eller har frågor är vi mycket tacksamma om din dotter/son kontaktar vår personal direkt på resmålet. Det leder till mycket snabbare och bättre service.

 

Bagage/vikt

Maxvikt för resväska + handbagage är 20 kg om inget annat angivits. Har man bokat skidfrakt får man även ta med skidor + stavar + pjäxor eller snowboard + boots á max 12 kg. Läkare Om din dotter/son behöver uppsöka en läkare finns det en läkarmottagning i byns centrum. Utskrivning Om patienten är under 18 år får denne inte skriva ut sig själv enligt lag i landet. Det underlättar därför om en myndig vän följer med om detta är möjligt. I annat fall ser våra guider naturligtvis till att patienten blir utskriven.

 

Hemreseinformation

Din dotter/son får information om sin hemresa på torsdagen före hemresa. I informationen framgår det när utcheckning ska ske samt mötestid vid bussen. Om din dotter/son av någon anledning inte har fått informationen är det viktigt att din dotter/son tar kontakt med våra guider.

Deposition

I Alperna är det vanligt att en deposition lämnas vid uthyrning av semesterlägenheter. En deposition är en summa pengar som lämnas som garanti på lägenheten. Depositionen återfås till 100 % då boendet återlämnas inom utsatt tid och i oskadat skick. Depositionen varierar men ett bra riktmärke är ca 100 € per person. Exakt information om depositionen hittar ni i vår app.

 

Vem kräver deposition?

Lägenheterna administreras av agenturer och det är agenturerna som kräver deposition som skydd mot skadegörelse etc. Som researrangör informerar vi om den och hjälper våra gäster att få hanteringen av den att fungera så smidigt som möjligt.

 

När krävs deposition?

Pengarna deponeras i samband med att nycklarna till lägenheten hämtas. Huruvida man kan dela upp depositionen på flera kort, alternativt att den kan läggas kontant, varierar från agentur till agentur. Exakt information hittar ni i vår app.

 

OBS! Ej electronkort

Kortet som används måste vara ett VISA eller MasterCard (ej Maestro eller Visa Electron).

 

Om något inte stämmer i lägenheten

Det är viktigt att din dotter/son går igenom lägenheten och kontrollerar att allt är ok. Om något inte är som det skall, se till att bilder tas och att agenturen informeras snarast. Om det finns en inventarielista ska denna fyllas i och lämnas in.

Rollin'Snows app

I Rollin'Snows app kan din dotter/son hitta all relevant information under resans gång, exempelvis:

  • Praktisk information om resan
  • Karta över byn
  • Kontaktinformation till guider
  • Information om restauranger, aktiviteter m.m.

Allmänna regler

Under vistelsen ber vi alla gäster respektera de regler som gäller på de olika hotellen/lägenhetsresidensen. Efter 22:00 ska det alltid vara tyst i allmänna utrymmen och i lägenheterna ska samtal föras med låg ljudnivå. Visa hänsyn mot grannar - det kan t.ex. vara en barnfamilj i lägenheten bredvid. Lägenhetsresidensen delar ut en varning vid överträdelse av reglerna. Var uppmärksamma på att denna varning måste respekteras.

Förväntningar

Vi vill att din dotters/sons förväntningar ska stämma överens med verkligheten för att undvika missförstånd och besvikelse under resans gång.

 

Standard

Boendet standard är ofta väldigt enkel och det är vanligt att man bor 4-6 personer på ca 20-25 kvm. Det är därför begränsat med sittplatser utöver sängarna. Lägenheterna är byggda för skidåkare som spenderar större delen av dagen i backen och inte i lägenheten. I Frankrike är det även vanligt att man har filtar istället för täcken.

 

Bussens avresa och ankomst

Det kan förekomma längre väntetider på ankomst- och hemresedagen (normalt lördagar), bland annat på grund av lagstadgade körtider. Vi rekommenderar att man får tiden att gå till exempel med att utöka sitt liftkort med en extra dag. Den utsatta tiden för när bussen ska köra är en ungefärlig tid. Det är inte alltid möjligt att hålla det exakta klockslaget. Vi uppskattar om du som förälder kan prata med din dotter/son om förväntningarna på resan, framförallt om ankomst-och hemresedagen. Det är två lördagar som kommer att vara lite krävande. Vi gör allt för att dessa dagar ska bli så smidiga och behagliga som möjligt.