Bussresor till Alperna

En bussresa till Alperna är både prisvänligt och roligt. Vi har i så stor utsträckning som möjligt guider med på våra bussar som tillsammans med busschaufförerna ser till så att resan blir så skön och smidig som möjligt. Det finns med andra ord alltid vuxna med på bussen. Guiderna hjälper dig under hela din skidresa!

 

Flera påstigningsplatser i Sverige

När du åker buss med oss till Alperna finns det en rad olika påstigningsplatser i Sverige för att så många som möjligt ska kunna följa med på våra billiga bussresor till Alperna. Till både Val Thorens, Val d'Isère och Tignes kör vi ifrån bland annat Stockholm, Göteborg, Malmö, Jönköping, Linköping, Halmstad, Helsingborg, Lund och Varberg. Är ni en grupp på fler än 30 personer kan vi dessutom hämta er i andra städer än de vi vanligtvis erbjuder.

 

Moderna turistbussar

Vi hyr in bussar och chaufförer från olika bussbolag. Bussbolaget har i sin tur hand om hela resan dit och hem samt ser till att alla lagar och regler följs. Bussarna vi hyr in är moderna turistbussar utrustade med toalett, DVD och sköna säten. Vi använder oss inte av sovbussar då det är livsfarligt vid en olycka och även förbjudet i vissa länder pga. att de är så farliga. Det går däremot att fälla sätena en bit så man ända kan komma fram utvilad till Alperna. På bussarna finns det tyvärr inget eluttag eller WiFi så se till att uppdatera Facebook och ladda mobilen extra mycket innan avfärd.

Praktisk information

Ut- och hemresa

När du åker buss med oss till Alperna åker du normalt ifrån Sverige tidigt på fredagen och ankommer till resmålet på lördagsmorgonen. Under lördagen finns det möjligheter till bagageförvaring fram tills tillträde i lägenheten/rummet så att du kan kasta dig ut i backen redan första dagen. Bussen kör hem från resmålet lördag förmiddag strax efter utcheckning från lägenheten/rummet. Eftersom bussen ankommer på morgonen och kör hem nästkommande lördag förmiddag rekommenderar vi dig att utöka ditt liftkort till 7 dagar.

 

 

Bagage på bussen

Med hänsyn till bagageutrymmet samt bussens säkerhet får du maximalt ta med dig ett mindre handbagage, en resväska och en pjäxbag samt ett par skidor eller en snowboard om du bokat skidfrakt. Den totala vikten på ditt bagage får ej överstiga 20 kg + skidor/snowboard. Ryggsäck med ram/stativ accepteras inte.

 

Pass

När du reser i Europa är det viktigt att ta med ditt pass.