Bussresor till Alperna

En bussresa till Alperna är både prisvänligt och roligt. Vi har i så stor utsträckning som möjligt guider med på våra bussar som tillsammans med busschaufförerna ser till så att resan blir så skön och smidig som möjligt. Det finns med andra ord alltid vuxna med på bussen. Guiderna hjälper dig under hela din skidresa!

 

Flera påstigningsplatser i Sverige

När du åker buss med oss till Alperna finns det en rad olika påstigningsplatser i Sverige för att så många som möjligt ska kunna följa med på våra billiga bussresor till Alperna. Till både Val Thorens och Bad Gastein kör vi ifrån bland annat Stockholm, Göteborg, Malmö, Jönköping, Linköping, Halmstad, Helsingborg, Lund och Varberg. Är ni en grupp på fler än 30 personer kan vi dessutom hämta er i andra städer än de vi vanligtvis erbjuder.

Se hela vår påstigningsöversikt

 

Moderna turistbussar

Vi hyr in bussar och chaufförer från olika bussbolag. Bussbolaget har i sin tur hand om hela resan dit och hem samt ser till att alla lagar och regler följs. Bussarna vi hyr in är moderna turistbussar utrustade med toalett, DVD och sköna säten. Vi använder oss inte av sovbussar då det är livsfarligt vid en olycka och även förbjudet i vissa länder pga. att de är så farliga. Det går däremot att fälla sätena en bit så man ända kan komma fram utvilad till Alperna. På bussarna finns det tyvärr inget eluttag eller WiFi så se till att uppdatera Facebook och ladda mobilen extra mycket innan avfärd.

Påstigningsplatser

Stockholm, Norrköping & Linköping

Klicka på vecka för att söka resa

Bad Gastein

 

Val Thorens

Göteborg & Varberg

Klicka på vecka för att söka resa

Bad Gastein

 

Val Thorens

Malmö, Lund, Helsingborg & Halmstad

Klicka på vecka för att söka resa

Jönköping

Klicka på vecka för att söka resa

Bad Gastein

 

Val Thorens

Värnamo

Klicka på vecka för att söka resa

Bad Gastein

Praktisk information

Ut- och hemresa

När du åker buss med oss till Alperna åker du ifrån Sverige tidigt på fredagen och ankommer till resmålet på lördagsmorgonen. Under lördagen finns det möjligheter till bagageförvaring fram tills tillträde i lägenheten/rummet så att du kan kasta dig ut i backen redan första dagen.

 

Val Thorens

Bussen kör hem från Val Thorens lördag förmidddag strax efter utcheckning från lägenheten/rummet. Eftersom bussen ankommer på morgonen och kör hem nästkommande lördag förmiddag rekommenderar vi dig att utöka ditt liftkort till 7 dagar.

 

Bad Gastein 

Bussen kör hem från Bad Gastein lördag kväll. Under hemresedagen finns det möjligheter till bagageförvaring tills bussen avgår. Eftersom bussen ankommer på morgonen och kör hem nästkommande lördag kväll rekommenderar vi dig att utöka ditt liftkort till 7 eller 8 dagar. 

 

Bagage på bussen

Med hänsyn till bagageutrymmet samt bussens säkerhet får du maximalt ta med dig ett mindre handbagage, en resväska och en pjäxbag samt ett par skidor eller en snowboard om du bokat skidfrakt. Den totala vikten på ditt bagage får ej överstiga 25 kg + skidor/snowboard. Ryggsäck med ram/stativ accepteras inte.

 

Pass

När du reser i Europa är det viktigt att ta med ditt pass.